سه شنبه ۰۲ بهمن ۰۳

آرشیو دی ماه 1403

حامی کتاب و کتابخوانی

معماری چطور به تجربه مطالعه در کتابخانه‌ها شکل می‌دهد؟

۱ بازديد
معماری چطور به تجربه مطالعه در کتابخانه‌ها شکل می‌دهد؟

وبسایت والپیپر بررسی کرد؛

معماری چطور به تجربه مطالعه در کتابخانه‌ها شکل می‌دهد؟

معماری در کتابخانه‌ها علاوه بر تأمین فضا برای نگهداری کتاب‌ها و منابع اطلاعاتی، به طراحی محیطی کمک می‌کند که کتابخانه‌ها جوی الهام‌بخش و دلپذیر برای مطالعه و یادگیری داشته باشند.

سرویس مدیریت کتاب خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): معماری و طراحی کتابخانه مدرن، یک هنر در حال تکامل است زیرا فناوری، پویایی فضا را تغییر می‌دهد، با این حال همیشه هوس انتخاب یک رمان کلاسیک از کتابخانه‌ای با نردبانی برای دسترسی به قفسه بالایی داریم. هر کتابخانه‌ای که در این گزارش معرفی می‌کنیم، از کتابخانه جدید ماتسوبارا در ژاپن تا کتابخانه بنیاد استاوروس نیارخوس، یک مطالعه موردی در مورد تاریخ مدرن و موفقیت آینده کتابخانه‌ها به عنوان یک منبع عمومی است. کتابخانه مکانی برای ایده‌ها و تفکر است. خورخه لوئیس بورخس زمانی نوشت: «همیشه تصور می‌کردم که بهشت نوعی کتابخانه خواهد بود.» و ما این موضوع را باور داریم. در بخش نخست این گزارش به معرفی برخی از کتابخانه‌ها و معماری آن‌ها می‌پردازیم.

 

کتابخانه دانشگاه لا تروب، استرالیا با معماری کاسلوف

استودیوی معماری Kosloff مستقر در ملبورن، برداشت خود را در مورد اینکه کتابخانه جدید برای دانشگاه La Trobe در بندیگو چگونه باید باشد، توضیح داد. این تیم با به چالش کشیدن درک «کتابخانه سنتی» و افزودن قسمتی برای مشارکت، یک پوسته موجود را در فضایی با شفافیت و رنگ دوباره تصور کردند. فضای داخلی سه سطح را در بر می گیرد و شامل اتاق‌های مشاوره، باجه اطلاعات، سالن استراحت و اتاق هیأت مدیره است.

معماری چطور به تجربه مطالعه در کتابخانه‌ها شکل می‌دهد؟

 

کتابخانه دورست، انگلستان، آیدان کراوشو

معماران کراوشو با این ساختمان جدید در دورست انگلستان، تغییر جدیدی به معماری کتابخانه سنتی داده‌اند. کتابخانه جدید در مجاورت یک مزرعه و آسیاب آبی است. معمار آن آیدان کراشاو، بنیانگذار این استودیو مستقر در لندن، مأمور شد تا بخش قابل توجهی از این ساختمان آجری بلند را به یک کتابخانه و فضای اداری تبدیل کند، با این هدف که خانه‌ای برای مجموعه قابل توجهی از کتاب‌های تاریخی در معماری پالادی (معماری برگرفته از قرن شانزدهم) ایجاد کند. کراوشو با همکاری همکارش پاندورا دورمیسی، فرم ساختمان اصلی مزرعه را انتخاب کرد. این کتابخانه حول یک شبستان طاقدار مرکزی بوده که با دو راهرو با پشته‌های کتاب، که تفسیری مدرن از نسبت‌های کلاسیک است، احاطه شده است.

معماری چطور به تجربه مطالعه در کتابخانه‌ها شکل می‌دهد؟

 

 

کتابخانه ماتسوبارا، ژاپن با معماری «مارو»

این ساختمان که جایگزین کتابخانه موجود در همان محل شده است، به دلیل ویژگی‌های تجسمی و موقعیت چشمگیرش در کنار یک مخزن متمایز است. معمار آن «مارو» از این محیط و همچنین ویژگی‌های شهر برای طراحی خود استفاده کرده است. معماران توضیح می‌دهند: «وقتی از ماتسوبارا بازدید کردیم، از دریاچه‌ها و مقبره‌های باستانی پراکنده شده در اطراف شهر تأثیر گرفتیم». این سازه‌های دست‌ساز در مقیاسی بسیار بزرگ‌تر از محله‌های مسکونی اطراف آن‌ها بودند و در طول سال‌ها به زمین طبیعی شبیه شده بودند. آن‌ها پروژه‌های مهندسی عمران را در مقیاس بزرگ‌تر از معماری به ذهن آوردند، که منعکس کننده شرایط منحصر به فرد پروژه خودمان (کتابخانه ماتسوبارا) است؛ یعنی کتابخانه‌ای که در یک حوض ساخته شده است.

 

معماری چطور به تجربه مطالعه در کتابخانه‌ها شکل می‌دهد؟

 

 

کتابخانه بنیاد استاوروس نیارخوس، ایالات متحده آمریکا

با کتابخانه بنیاد استاوروس نیارخوس، کتابخانه مرکزی گردشی جدید نیویورک، که توسط معماران هلندی Mecanoo طراحی شده است، آشنا شوید. این پروژه با المان هایی از معماری سال ۱۹۱۴ کتابخانه قدیمی مید منهتن ساخته شده است. ساختمان موجود بازطراحی شد و سقفی چشم نواز و زاویه دار در بالای آن قرار گرفت. فرانسین هوبن، مدیر مکانو می‌گوید: «کتابخانه‌ها مهم‌ترین ساختمان‌های عمومی هستند.»

 

معماری چطور به تجربه مطالعه در کتابخانه‌ها شکل می‌دهد؟

 

کتابخانه چارلز در دانشگاه تمپل، ایالات متحده

اسنوهتا معمار این کتابخانه، آخرین طراحی کتابخانه خود را در دانشگاه معبد فیلادلفیا کنار گذاشته است. کتابخانه چارلز که در مرکز فضای بازاین محل قرار دارد، با همکاری شرکت مهندسی Stantec توسعه یافته است. تنوع و طرح‌بندی آن شما را به بازنگری در کتابخانه‌های مرسوم وادار می‌کند و موجی از فناوری‌ها و امکانات یادگیری مشارکتی و اجتماعی را به بخش دانشجویی ۳۹ هزار نفری معرفی می‌کند. طاق‌های چوبی روان، حجم‌های شیشه‌ای زیبا و لابی سه طبقه گنبدی شکل دهلیزی با سقف سبز ۴۷ هزار و ۳۰۰ فوت مربعی، یکی از بزرگترین سقف‌های پنسیلوانیا را پوشانده است. این معماری به سیستم مدیریت آب این محل کمک می‌کند که آب سنگین باران را به دو حوضه آبریز زیرزمینی منتقل می‌کند.

 

معماری چطور به تجربه مطالعه در کتابخانه‌ها شکل می‌دهد؟

 

 

کتابخانه یان، چین

مجتمع تجاری MIXC خلیج شنژن میزبان طراحی یک کتابفروشی است که شما را به یاد فلسفه ذن بودایی می اندازد. یان توسط شرکتTomoko با موضوع «زندگی در شرق» مفهوم‌سازی شد. چیدمان این کتابخانه و فروشگاه این عبارت را به تصویر می کشد که یک دیوار خاکی به عنوان فضایی برای بازتاب احساسی و ذهنی شخصی را می‌بینید. دیوار خاکی از خاک‌های رنگارنگ محلی متعدد تشکیل شده است، در حالی که کاشی‌های تراورتن ساخته ایتالیا ایده انباشتگی را در طول این سال‌ها بیان می‌کنند. در همین حال، قفسه‌های باریک و طلایی فروشگاه، در دیوار محو می‌شوند و این نشان می‌دهد که بازدیدکنندگان خود را در دریایی از کتاب و دانش غوطه‌ور می‌کنند؛ جایی که، مطابق با فلسفه بودایی، می‌توانیم حقیقت را برای خود کشف کنیم.

 

معماری چطور به تجربه مطالعه در کتابخانه‌ها شکل می‌دهد؟

 

ساختمان تبادل ایده، کانادا

یک ساختمان اداره پست قدیمی با اهمیت تاریخی و معماری که در فهرست رسمی ساختمان‌های حفاظت‌شده ثبت شده متعلق به سال ۱۸۸۵ است کمی بالاتر از ساحل رودخانه گرند در کمبریج، انتاریو قرار گرفته است. این ساختمان اولین کتابخانه «بدون کتاب» کانادا است. به جای کتاب، انبوهی از امکانات از جمله کارگاه‌های نوآوری، سالن نمایش جعبه سیاه، اتاق‌های ضبط فیلم و صدا، زمین‌های بازی، مرکز کودکان، کلاس درس و تراس روباز روی پشت بام را در خود جای داده است. معماران گویا تعاملی میان طراحی‌های سنتی و مدرن برقرار کرده‌اند. طراحان با استفاده از تکنیک‌های مدرن برای شیشه‌کاری، سعی کرده‌اند به زیبایی و تاریخی بودن نمای ساختمان احترام بگذارند و ارتباطی میان طراحی معاصر و میراث معماری گذشته برقرار کنند. همچنین علاوه بر گسترش آن در زمان معاصر، این اداره پست تاریخی به دقت حفظ شده و با عملکرد جدید خود سازگار شده است. پنجره‌های ساختمان قدیمی اکنون ورودی‌های کافه اتاق مطالعه هستند. ساختار سقف در فضای کار اتاق زیر شیروانی با نورپردازی براق LED سازگار شده است و سقف شیشه‌ای جدید برج ساعت را نشان می‌دهد.

 

معماری چطور به تجربه مطالعه در کتابخانه‌ها شکل می‌دهد؟

 

کتابخانه کودکان، کنکرس، ایالات متحده آمریکا

کتابخانه کودکان در کنکرس در یک فضای نیم طبقه میانی قرار گرفته است و توسط معماران مایکل کی چن (MKCA) مستقر در نیویورک طراحی شده تا برای قصه‌گویی و سایر رویدادهای مرتبط با کتاب مناسب باشد. فضای رنگارنگ این کتابخانه به‌گونه‌ای طراحی شده که کودکان به‌صورت بصری جذب این محل شوند. «خانه کنکرس» یک مؤسسه خیریه مستقر در برانکس است که به‌منظور جلوگیری از بی‌خانمانی، به خانواده‌ها مسکن موقت ایمن و خدمات اجتماعی ارائه می‌دهد.

 

در این محل فضایی الهام‌بخش، قابل تطبیق و مرتب برای استفاده‌های متنوع ایجاد کرده‌اند. یک قفسه منحنی با نورپردازی که به شکل سقف قوسی طراحی شده است، پس‌زمینه‌ای خلاقانه فراهم می‌کند و به‌عنوان یک جداکننده عمل می‌کند تا کتابخانه را به عنوان یک محیط دنج جدا از سالن چندمنظوره دوطبقه زیرین محصور کند.

 

در این فضا از یک فرش روشن و یک سطح شفاف از شیشه با رنگ پشت که قابل نوشتن و پاک کردن است، استفاده شده است. علاوه بر این، ساخت این کتابخانه به‌واسطهٔ کمک‌های مالی، زمانی و کتاب‌ها از سوی کتابفروشی Sisters Uptown ممکن شد و طراحی آن به‌صورت داوطلبانه (pro bono) توسط شرکت MKCA انجام شده است که همچنین هماهنگی کمک‌های غیرنقدی مرتبط با این پروژه را بر عهده داشت.

 

معماری چطور به تجربه مطالعه در کتابخانه‌ها شکل می‌دهد؟

 

مترجم: بهاره گل‌پرور

منبع: وبسایت والپیپر

اسکرچ را همه این جوری یاد گرفتند

۱ بازديد

 

انتشارات زبان علم 

حامی کتاب و کتابخوانی 

بجنورد 

خراسان شمالی

کوچک ترین و جامع ترین کتاب در حوزه هوش مصنوعی

۱ بازديد

انتشارات زبان علم 

حامی کتاب و کتابخوانی 

بجنورد 

خراسان شمالی

"شمیم نرگس " به قلم شاعر آیینی استاد علی حصاری

۱ بازديد

 

انتشارات زبان علم 

حامی کتاب و کتابخوانی 

بجنورد 

خراسان شمالی

«آبگینه»؛ لذت مطالعه در خانه قدیمی وسط شلوغی‌های شهر

۰ بازديد
«آبگینه»؛ لذت مطالعه در خانه قدیمی وسط شلوغی‌های شهر

گذری بر یک کافه کتاب جدید در مشهد؛

«آبگینه»؛ لذت مطالعه در خانه قدیمی وسط شلوغی‌های شهر

خراسان‌رضوی- کافه کتاب آبگینه در دل خیابان‌های پرترافیک و شلوغ مشهد و وسط ساختمان‌های پرتعداد پزشکان، داروخانه‌ها و مراکز درمانی متولد شده است.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): خانه‌ای قدیمی با سقف شیروانی و نمای آجری درست در میان شلوغی‌ها، ترافیک و هیاهوی ساختمان‌های چندطبقه و بلندمرتبه پزشکان، داروخانه‌ها و مراکز درمانی خیابان‌های عدالت، عارف، محتشمی و دادگر بلوار احمدآباد مشهد قرار دارد. خانه‌ای که قدمت آن به ۸۰ سال پیش می‌رسد و با همت علاقمندان به بناهای قدیمی، مرمت و به تازگی تبدیل به کافه کتاب با عنوان «آبگینه» شده است، تا علاوه بر زنده کردن خاطرات خوش گذشته پیوندی برای دوستداران کتاب نیز باشد.

در همان ابتدای ورود به کافه کتاب آبگینه اولین چیزی که نظر بازدیدکننده را جلب می‌کند، حیاط باصفای خانه است، حیاطی که به زیبایی با یک طاق ورودی آجرچین شروع می‌شود و در ادامه با فضاهای دنجی که در هر گوشه از حیاط در نظر گرفته شده مانند آتشکده، آلاچیق و …، لذت و آرامش را برای مخاطب به ارمغان می‌آورد. اصل بنای خانه از یک طبقه به همراه زیرزمین تشکیل شده است. شاید نقطه عطف این خانه قدیمی را بتوان تِراس زیبای آن دانست تراسی که مورد توجه بسیاری از بازدیدکنندگان است، آن دسته از افرادی که دلشان می‌خواهد نوشیدنی خود را بر روی بالکن با تماشای فضای سرسبز حیاط صرف کنند. فرقی نمی‌کند در طبقه بالا یا زیرزمین قدم بگذارید در تمام این فضاها بر روی طاقچه‌های اتاق‌ها کتاب چیده شده است، همچنین در سالن ورودی طبقه بالا یک کتابخانه هم به چشم می‌خورد.

آبگینه؛ لذت مطالعه در خانه قدیمی وسط شلوغی‌های شهر

محمد دولابیان، یکی از مدیران کافه کتاب آبگینه در مورد شکل‌گیری این کافه به خبرنگار ایبنا گفت: علاقه‌مند به خانه‌های قدیمی هستم، خودم در خانه‌ای در همین سبک و سیاق بزرگ شده‌ام، دلم می‌خواست با حفظ این خانه‌ها هم خاطرات خوش افراد میانسال و سالمند را زنده کنم و هم این خانه‌ها را به جوانان امروز معرفی کنم.

وی متراژ بنای خانه را ۴۰۰ متر برشمرد و افزود: از طرفی علاقه زیادی به مطالعه دارم و از خواندن کتاب لذت می‌برم پس تصمیم گرفتم با اجاره یک خانه قدیمی و تبدیل آن به کافه، کتاب‌ها را هم به این مجموعه بیاورم تا افرادی که برای استراحت و فراغت از کار به اینجا می‌آیند با دیدن کتاب‌ها، تشویق به مطالعه شوند.

آبگینه؛ لذت مطالعه در خانه قدیمی وسط شلوغی‌های شهر

دولابیان ادامه داد: در طبقه اول یک اتاق بزرگ به عنوان اتاق جلسات و یک اتاق کوچکتر برای اتاق کار در نظر گرفته شده است، زیرزمین نیز دارای بخشی برای نشستن و استفاده از کتاب‌های مجموعه و بخش دیگری با عنوان سرداب است که در گذشته آب انبار خانه بوده است.

وی توضیح داد: حدود ۱۵۰ جلد کتاب با محتوای رمان، اشعار، دیوان، روانشناسی، تاریخی و … در کافه کتاب آبگینه وجود دارد که بیشتر این کتاب‌ها متعلق به خودم بوده و به صورت امانت در این مجموعه گذاشته شده است، برخی از این کتاب‌ها هم از سوی علاقه‌مندان به صورت امانت در کافه کتاب آبگینه برای مطالعه بازدیدکنندگان گذاشته شده است.

آبگینه؛ لذت مطالعه در خانه قدیمی وسط شلوغی‌های شهر

مدیر کافه کتاب آبگینه گفت: از تماشای افرادی که در این مجموعه کتاب می‌خوانند لذت می‌برم، به تازگی جوانانی را می‌بینم که همراه خودشان کتاب می‌آورند تا برای دوستانشان بخوانند و یا حتی در خلوت خود و در کنار نوشیدن یک فنجان قهوه تورقی داشته باشند.

وی با بیان اینکه کافه کتاب آبگینه از تیر ماه امسال بعد از شش ماه مرمت بنا کارش را شروع کرد تا در میان رفت‌وآمد بیماران و همراهان آن‌ها به مطب پزشکان مکان دنجی برای مخاطبان خود باشد، گفت: البته مخاطبان ما فقط همراهان بیماران نیستند؛ این خانه به دلیل زنده کردن حس خوشایند زندگی در خانه‌های قدیمی توانسته بازدیدکننده‌های مختلفی را به سمت خود جلب کند، به طوری که در همین مدت کوتاهی که از فعالیت آن می‌گذرد جلسات حافظ‌خوانی، بوستان‌خوانی و محافل شعر و ادبی در آن برگزار شده است.

به گزارش ایبنا؛ کافه کتاب آبگینه در خیابان احمدآباد، کوچه عدالت یک واقع شده و از ساعت ۸ تا ۲۳ میزبان علاقه‌مندان است.

برترین کتاب در حوزه هوش مصنوعی در راه است

۰ بازديد
 

 

انتشارات زبان علم 

حامی کتاب و کتابخوانی 

بجنورد 

خراسان شمالی

دوازدهم تجربی ها ریاضیات شما باید پیشرفته باشد

۰ بازديد

انتشارات زبان علم 

حامی کتاب و کتابخوانی 

بجنورد 

خراسان شمال

گربه و سگ و قابلمه داغ

۱ بازديد

انتشارات زبان علم 

حامی کتاب و کتابخوانی 

بجنورد 

خراسان شمالی

کلینیکی برای خواندن!

۱ بازديد
کلینیکی برای خواندن!

ایبنا گزارش می‌دهد؛

کلینیکی برای خواندن!

زنجان_ شاید اگر برای اولین بار این کلمه به گوشمان برسد کمی خام باشد اما واقعیت دارد، اینجا در قلب شهر زنجان کلینیک خواندن ساخته شده است، درست مثل همه کلینیک‌های دیگر؛ اما خواندنی و دیدنی است.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): داستان از یک ساختمان قدیمی در مرکزی‎‌ترین نقطه شهر زنجان شروع می‌شود، یک ساختمان قدیمی که به گفته اهالی از سال ۱۳۴۶ توسط شخصی نام ابراهیم همتیان برای مطالعه در واقع قرائت‌خانه ساخته شده است.

درست روبه‌روی مخابرات فعلی که به علت قدیمی بودن ساختمان در سال ۱۳۹۸ بازسازی آن شروع شد و در نمای آن تغییراتی ایجاد شد، اما به علت نوستالژی و خاص بودن داخل مجموعه اتفاقی در آن رخ نداد.

اما داستان به اینجا ختم نمی‌شود، همه این کارها انجام شد تا یک فضای متفاوتی برای مطالعه ایجاد شود، فضایی متفاوت از نوع کلینیک خواندن!

شاید اگر برای اولین بار این کلمه به گوشمان برسد کمی خام باشد اما واقعیت دارد، اینجا در قلب شهر زنجان کلینیک خواندن ساخته شده است، درست مثل همه کلینک‌های دیگر؛ اما خواندنی و دیدنی است.

اتاق مشاوره انفرادی، ویزیت و مشاوره تخصصی، کارگاه‌های آموزشی، کتاب‌درمانی و کتاب‌خوانی گروهی، فضای کار اشتراکی و اتاق بازی فقط بخشی از این کلینیک است.

کلینیک خواندن محدودیت سنی برای پذیرش ندارد

به گفته محمد رضاخانی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان به مثابه یک درمانگاه است که همه اتفاقات خوب در آن رخ می‌دهد تا افراد تشویق شوند بخوانند.

وی افزود: در این کلینیک خدمات متعددی از جمله شامل ویزیت و مشاوره تخصصی، ارائه سیرهای مطالعاتی برای گروه‌های سنی مختلف، کتاب‌درمانی، مطالعه گروهی، درمانگری اختلالات یادگیری و خواندن ارائه می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان دیگر خدمات این کلینیک را ارائه مشاوره و برنامه‌ریزی‌های تحصیلی، کارگاه‌هایی برای آموزش روش‌ها و مهارت‌های مطالعه اعلام کرد و گفت: کتابخوانی و تبدیل خواندن به یک لذت (قصه‌گویی، مطالعه کتاب‌های تصویری، یوریتمی، تفسیر شعر، مونته سوری، بلندخوانی، کلاژ، خواندن خلاق و…) نیز از دیگر خدماتی است که در این مرکز ارائه می‌شود.

کلینیکی برای خواندن!

وی با اشاره به اینکه کلینیک تخصصی خواندن در پذیرش علاقه‌‎مندان محدودیت سنی ندارد، گفت: برنامه‌ها طوری چیده شده است که همه گروه‌های سنی بتوانند از آن نهایت استفاده را ببرند.

وی با بیان اینکه کلینیک خواندن با هزینه‌های کمتری به نسبت مراکز مشاوره دیگر خدمات ارائه می‌دهد، افزود: با توجه به اینکه امروزه شاهد تزریق حجم عظیمی از اطلاعات به ویژه در فضای مجازی هستیم، بنابراین افرادی که در این شرایط مشکل برای خواندن داشته و از آن لذت نبرند، قطعاً مطالعه را کنار خواهند گذاشت؛ اما فعالیت این کلینیک و آموزش خواندن این مشکلات را حل خواهد کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان ادامه داد: پیامد ناتوانی در خواندن، بسیار عمیق‌تر از محروم ماندن از لذت‌های سرشتی خواندن است.

حضور مشاور در کلینیک خواندن زنجان

یک مسئول در اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان نیز با اشاره به اینکه کلینیک خواندن به دنبال حل مشکلات این حوزه است، اضافه کرد: با گسترش فضای مجازی میزان مطالعه در جامعه کم شده و همین امر موجب شده است که کودکان و نوجوانان با مشکل خوانش بزرگ شوند.

یاسمن رحیمی نیکو با اشاره به اینکه مشکلات عدیده‌ای در خواندن و مطالعه کودکان وجود دارد، گفت: همین مشکلات موجب می‌شود که افراد از خواندن لذت نبرند.

وی با اشاره به اینکه کلینیک خوانده به دنبال آموزش این موارد به افراد است، اضافه کرد: سعی شده در این مرکز با برگزاری کارگاه، جلسات و آموزش‌ها مشکلات در حوزه مطالعه حل شود.

رحیمی نیکو با بیان اینکه تمرکز بر شنیدن به لحاظ درک موضوع و شیوه‌های درست خواندن و نوشتن نیز از دیگر مسائلی است که در این مرکز آموزش داده می‌شود، افزود: برای این موضوع از حضور یک مشاور متخصص در این حوزه استفاده شده است.

بزن بریم اسکرچ / ضروری ترین منبع برای دانش آمورزان ابتدایی

۱ بازديد

 

انتشارات زبان علم 

حامی کتاب و کتابخوانی 

بجنورد 

خراسان شمالی